12 Ekim 2010 Salı

Kaşsız Kral


"AŞK AĞLATIR KAŞ KESTİRİR
UMUTSUZLUK BAŞ KESTİRİR"Bu vecizeyle başlıyor unutulmaz klip.
Hazır tatile gelmişken bir klip çekelim de havamız yerine gelsin anlayışıyla çekilen klipte anadolu kilim motifleriyle bezeli su kaydırakları ön planda.
Bu görüntü dışında metropolde patlayan havai fişeklerle kapitalizmin göz alıcı sahteliğine vurgu yapılmış.
Bunun yanısıra çocuklarla yapılan bez parçasını çevirme hareketi hayatın çocukluktan itibaren boynumuzu bükmesiyle özdeşleştirilebilir.
30 lira gibi düşük bir bütçeyle gerçekleştirilen klipte 10 liralarla bireysel halay çekilmesiyse paranın değersizliğine bir gönderme olsa gerek.
Kaş kesme hadisesiyse biraz karışık burada gerçek kaş kesme zamanında gerçekleşmiş,zira posterdeki 'Kaşsız Kral İsmet' Marilyn Manson'a on basar ama insanın aklına ikinci bir şık gelmiyor değil,burada bahsedilen kaş acaba Antalya Kaş mı?!?
Tatildeyken yaşadıklarından,tatil köyüne verdiği paralardan yakınıp bu parçayı yazmış olamaz mı?
Elinde kalan son 30 lirayla bu kibi çekip hem kapitalizmin sahte gülüşüne hem karısının onu terk edip 2 çocuğuyla yalnız başına bırakmasının anısına yazılan yürek burkan bir beste?
Son söylediklerim bana da daha olası geldi sevgili okuyucular.
Neyse lafı çok uzattım,ben de İsmail Başgan gibi aşktan çok çekmiş bir insanım İsmail gibi kedisi ölen eski mısırlılara özenip kaş kesmesemde ben bu aşka at tırrım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder